Producenci
Czy grillowanie zimą to dobry pomysł?
Czy grillowanie zimą to dobry pomysł?

 

Czy grillowanie zimą to dobry pomysł?

Przyjemność grillowania może trwać przez cały rok, dlatego zima jest też dobrym momentem na piknik przy grillu. Warto jednak pamiętać o kilku prostych zasadach. Dzięki nim grillowanie zimą będzie i przyjemne, jak i bezpieczne.

Przede wszystkim rozgrzany ruszt

Dlaczego? Ponieważ w tradycyjnym grillu, w sezonie zimowym nigdy nie układa się potraw na zimnym lub słabo rozgrzanym grillu. Zimą ruszt powinien mieć odpowiednią temperaturę. Zachowanie odpowiedniej temperatury w grillu Safire jest możliwe np. dzięki specjalnym pokrowcom na grill, które utrzymują odpowiednią temperaturę. Dobrym rozwiązaniem będzie też użycie grilla węglowo-gazowego

https://www.safirepoland.pl/grill-gazowy-weglowy

Dłuższy czas pieczenia

Gdy na dworze panują niskie temperatury proces grillowania powinien być dłuższy. W przeciwnym razie mięso może okazać się surowe w środku. A wiadomo, że surowe mięso, do tego źle dopieczone nie jest zbyt smaczne.

Inwestycja - grill z zamykaną pokrywą

 Grill z zamykaną pokrywą jest najlepszym wyborem do grillowania zimowego. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Pokrywa decyduje o tym, że wewnątrz grilla jest osiągana wyższa temperatura pieczenia. Brak pokrywy powoduje utrudnienie w utrzymaniu stałej, wysokiej temperatury podczas pieczenia.

Uwaga na wiatr

W sezonie zimowym wiatr stanowi realne zagrożenie dla osób, które chcą zimą grillować. Grill należy chronić przed podmuchami wiatru. Gdy użyjemy grilla z pokrywą SAfire nie grozi nam pożar. 

Śniegowi mówimy nie!

Śnieg może przede wszystkim zmniejszyć komfort przyrządzania danego dania. Łatwo dostaje się do wnętrza butów, przemaczając nogi. A wtedy o katar jest łatwo. Poza tym na śniegu nigdy nie jest równo. Grill ultramobilny jest w pełni bezpieczny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl